درباره وبلاگ

" الذین ان مکناهم فی الارض اقاموا الصلوه و اتوا الزکاه وأمروا بالمعروف و نهوا عن المنکر" (آیه۴۱ سوره مبارکه حج) وقتی قرآن‌کریم، ‌اولین نشانه حکومت صالحان را اقامه نماز می‌داند، جای هیچ ابهامی نیست که برنامه‌ریزی برای اقامه آن،‌ وظیفه حکومت و همگان ‌است‌که ‌نیاز به بسیج امکانات و توانمندی‌های لازم برای رسیدن به اهداف نماز دارد.اقامه­ ی نماز فقط این نیست که صالحان ، خود نماز بگزارند. این چیزی نیست که بر تشکیل حکومت الهی متوقف باشد؛ بلکه باید این ستون دین در جامعه به پا داشته شود و همه کس با رازها و اشاره‌های آن، آشنا و از برکات آن برخوردار گردند. درخشش معنویت و صفای ذکر الهی، همه ­ی آفاق جامعه را روشن و مصفا کند؛ و تن‌ها و جان‌ها با هم به نماز بشتابند و در پناه آن طمأنینه و استحکام یابند.
مطالب پیشین
آرشیو مطالب
وصیت نامه شهدا

لوگوی دوستان
امکانات دیگر


<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 37
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 37
بازدید ماه : 240
بازدید کل : 40821
تعداد مطالب : 63
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


اوقات شرعی
وصیت شهدا

ساعت فلش مذهبی
احکام نماز     

اذان واقامه



ادامه مطلب
راه حل های ترک نکردن نماز     

 1.مطاله منظم ومداوم در خصوص آموزه های دین ،آگاهی از فلسفه ها وحکمت ها وراز ورمز آن به ویژه نماز .

 

2.توجه دادن خانواده به ویژه والدین به مسئله نماز ومسئولیت پذیری دینی در قبال فرزندان.

 

3.آگاهی از تاثیر فاجعه آمیز دوست ناباب در زندگی ،قطع رابطه جدی با آن ها وجایگزین نمودن دوستان صالح به جای آنان.

 

4.شناخت علل سستی وتنبلی وبرطرف نمودن علت ها به طور صحیح وایجاد انگیزه مناسب.

 

5.تقویت روحیه مذهبی وباور های دینی و آگاهی از نقش موثر دین وایمان در زندگی.

 

6.دانستن واقعیت که هیچ کس از فردای خود با خبر نیست وهیچ کسی به درستی اعمال ما را انجام نخواهد داد.

 

7.دوری از گناه ومعصیت به طور جدی.



علت های ترک نماز     

1.آگاهی نداشتن از عظمت فریضه نماز آشنا نبودن با اسرار ورموز نماز ونقش آن در زندگی.

 

2.محیط خانواده وبی توجهی والدین به نماز.

 

 3.مجالس وهم نشینی با دوستان ناباب وتاثیر پذیری از آنان.

 

4.سستی وتنبلی.

 

5.ضعف اعتقادی وایمان ضعیف.

 

6.واگذاری امور به آینده وقضا نمودن نماز ها در پیری.

 

7.مفاسد اخلاقی .



احکام نماز     

مکان نماز گزار



ادامه مطلب
احکام نماز--- قبله     

 س 365: خواهشمنديم به سؤالات زير پاسخ فرمائيد: 1 - به استناد بعضى از كتاب‏هاى فقهى، گفته شده كه در روزهاى چهارم خرداد و بيست و ششم تير آفتاب بطور عمودى بر كعبه مى‏تابد. آيا در اين هنگام، تشخيص جهت قبله با{. P يعنى در روز بيست و پنجم ماه پنجم و هفدهم ماه هفتم از سال ميلادى P} نصب شاخص در زمانى كه صداى اذان مكه بلند مى‏شود، امكان دارد؟ اگر جهت قبله در محراب مساجد با جهت سايه شاخص اختلاف داشت، كداميك صحيح‏تر است؟ 2 - آيا اعتماد بر قبله نما صحيح است؟

ج: اعتماد بر شاخص يا قبله نما در صورتى كه موجب اطمينان براى مكلّف شود، صحيح است و بايد طبق آن عمل گردد، و در غير اين صورت مى‏توان بر اساس محراب مساجد و قبور مسلمين جهت قبله را تشخيص داد.

س 366: اگر شدت درگيرى و جنگ مانع تعيين جهت قبله شود، آيا نماز خواندن به هر طرف صحيح است؟

ج: اگر گمانش به هيچ طرف نمى‏رود و وقت هم باشد بنابر احتياط، بايد به چهار طرف نماز خوانده شود. ولى اگر وقت نباشد، به مقدار وسعت وقت به هر طرف كه احتمال مى‏دهد قبله است، نماز بخواند.

س 367: اگر نقطه مقابل كعبه مكرمه در طرف ديگر زمين مشخص شود به طورى كه اگر خط مستقيمى از وسط زمين كعبه عبور كند و زمين را شكافته و از مركز آن بگذرد، از سمت ديگر اين نقطه بيرون آيد، در اين جا چگونه مى‏توان رو به قبله ايستاد؟

ج: ملاك روبه قبله بودن اين است كه انسان از سطح كره زمين به طرف بيت عتيق باشد، يعنى از طرف سطح زمين رو به طرف كعبه كه روى زمين در مكه مكرمه ساخته شده است، بايستد. بنابراين اگر انسان در يك نقطه‏اى از كره زمين باشد كه اگر خطوط مستقيمى از چهار جهت آن مكان بر سطح كره زمين به طرف مكه مكرمه ترسيم شود، از نظر مسافت با هم مساوى باشند، مخير است براى قبله به هر طرف كه خواست بايستد و نماز بخواند. ولى اگر مسافت خطوط در بعضى از جهت‏ها كمتر و كوتاه‏تر باشد به مقدارى كه با آن، صدق عرفى رو به قبله بودن اختلاف پيدا كند، بر انسان واجب است جهت كوتاه‏تر را انتخاب كند.

س 368: اگر انسان در وضعيتى باشد كه اصلا جهت قبله را نداند و گمانش نيز به هيچ طرف نرود، وظيفه‏اش نسبت به نماز چيست، يعنى به كدام جهت نماز بخواند؟ ج: در مفروض سؤال بنابر احتياط بايد به چهار طرف نماز بخواند و اگر براى چهار نماز وقت ندارد، به هر اندازه كه وقت دارد، نماز بخواند. س 369: تشخيص قبله در قطب شمال و جنوب چگونه است و نماز چگونه خوانده مى‏شود؟

ج: ملاك تعيين جهت قبله در قطب شمالى و جنوبى، تعيين كوتاه‏ترين خط از مكان نمازگزار از روى سطح زمين به طرف كعبه است، و پس از تعيين آن خط، بايد به همان طرف نماز خواند.



احکام نماز     

احکام مساجد



ادامه مطلب
احکام نماز     

وقت نماز



ادامه مطلب
احکام نماز     

اهميت و شرائط نماز



ادامه مطلب


صفحه قبل 1 ... 2 3 4 5 6 ... 8 صفحه بعد